Moet een boot een naam hebben?

Moet een boot een naam hebben?

Op het water komt u ze in allerlei varianten tegen: bootnamen. Van uiterst persoonlijke en serieuze namen tot zeer komische namen. Maar moet een boot verplicht een naam hebben? En mag u zomaar een naam kiezen of zitten hier bepaalde regels aan vast?

Bootstickers naam impressie

Bootstickers bestellen

Regelgeving bootnamen

Het antwoord op de vraag of boten een naam moeten hebben is een volmondig 'jazeker'. In Binnenvaartpolitiereglement (artikel 2.02) is namelijk wettelijk vastgesteld dat alle schepen een naam moeten hebben. Hebben zij dit niet, dan mogen zij volgens de wet geen eens deelnemen aan het scheepvaartverkeer.

Er is één uitzondering op deze regel. Boten welke sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur en korter zijn dan 20 meter, hoeven namelijk geen naam te hebben. Deze 'snelle motorboten' zijn wel verplicht om een registratieteken op de buitenzijde van de boot te plaatsen.

Als u geen naam op uw boot heeft, riskeert u een boete van €90. Een behoorlijk bedrag wat u uiteraard wilt voorkomen.

Is iedere naam toegestaan?

Op merknamen na, is vrijwel iedere naam toegestaan. U mag uw boot dus geen 'Microsoft' of 'Adidas' noemen bijvoorbeeld. Eén ding om rekening mee te houden is de naam van een zeiljacht. Verenigingen en instellingen van zeilwedstrijden mogen zelf regels opstellen omtrent de toelating van zeiljachten voor een wedstrijd. In dit geval dient u dus rekening te houden met deze speciale regelgeving bij het kiezen van uw bootnaam.

Bootnaam stickers

De 3D bootletters die u gebruikt op uw boot dienen bestand te zijn tegen zeewater en de zon zodat zij jarenlang mee zullen gaan. CombiFlex is één van de specialisten waar u terecht kunt voor speciale domingstickers welke perfect te gebruiken zijn als bootsticker.

Deze stickers zijn voorzien van een speciale expoxy laag waardoor zij een luxueuze uitstraling krijgen met meer reliëf. Het is mogelijk om deze stickers te bestellen in ieder gewenst lettertype, afmeting en vorm.

Impressie van een domingsticker.

Bestellen bij de experts van CombiFlex

Inmiddels hebben wij al honderden boten mogen voorzien van een unieke naam met behulp van onze domingstickers. Leverbaar vanaf een afmeting van 30 centimeter tot een lengte van maar liefst 2 meter is ieder ontwerp mogelijk. Neem bij interesse of vragen over de bootstickers dus gerust contact met ons op zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn! 
BOOTSTICKERS SAMENSTELLEN


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief